Enneagram

Coaching helpt je om bij je ware kracht te komen. Door gebeurtenissen in je leven kun je strategieën hebben ontwikkeld die je eerder in je leven  heel dienstbaar waren, alleen die nu niet meer voor je werken. De kunst is deze strategieën los te laten, zodat je weer bij je eigen kern komt. Vanuit je kern weet je wat goed is voor je en heb je de keuze om in een moeilijke situatie op een voor jou adequate manier te handelen. Je kunt keuzes maken die werkelijk bij jou horen, bij wie jij ten diepste van binnen bent.

Enneagram

Het enneagram biedt je de mogelijkheid om jezelf beter te leren kennen en van daaruit kun je jezelf verder ontwikkelen. Het enneagram kent 9 persoonlijkheidstypen, die weer onder te verdelen zijn in verschillende subtypes. Ieder type kent zijn eigen kwaliteiten en valkuilen.

Deze 9 verschillende typen zijn: 

Enneagram

Enneagram

  1. De Perfectionist
  2. De Helper
  3. De Winnaar
  4. De Romanticus
  5. De Waarnemer
  6. De Loyalist
  7. De Avonturier
  8. De Baas
  9. De Bemiddelaar

In een coachingstraject kun je ontdekken welk persoonlijkheidstype je op dit moment het meest gebruikt. Naast de talenten en voorkeuren van dit enneatype, beschik je over heel veel andere kwaliteiten en vaardigheden die je ook kunt en mag inzetten. Het doel van coaching is jezelf bewust te worden van alle mogelijkheden die je in je hebt om zo optimaal mogelijk vorm te kunnen geven aan je leven.

Wil je meer weten over het enneagram en hoe kennis en inzicht hierin je verder kan helpen in je proces?

Neem dan contact met mij op of laat een bericht achter.

Beroepsvereniging:

  Ik ben aangesloten bij het Collectief Alternatieve Therapeuten.

Share Button