Ontdek je talent met het enneagram

Regelmatig krijg ik de vraag wat het enneagram nu zo bijzonder en waardevol maakt en wat je mag verwachten na een aantal consulten bij mij. Het enneagram geeft heel snel en doeltreffend weer hoe jij omgaat met situaties. Waar liggen je talenten; hoe ga je om met je uitdagingen en wat zijn je valkuilen. Veelal handelen wij vanuit patronen, terwijl je in essentie over veel meer mogelijkheden beschikt. Het is aan jou om deze mogelijkheden in jezelf te gaan ontdekken en je leven vorm te geven zoals jij dat graag wilt!

Na een paar consulten zul je merken dat je veel meer vanuit je eigen kracht handelt. Je zult effectiever om kunnen gaan met de uitdagingen die je tegenkomt. Je weet wat je wilt en hoe je dat kunt bereiken. Je ontdekt nieuwe talenten en mogelijkheden in jezelf.

Enneagram

Enneagram

Het enneagram is al duizenden jaren oud. Het symbool van het enneagram komt voor het eerst voor bij Pythagoras. G. Gurdjieff, Grieks-Armeense wijsgeer, heeft het symbool in het Westen geïntroduceerd en gebruikte het enneagram als kosmisch model. Volgens hem kon je aan de hand van het enneagram alles in het universum bewijzen. O. Ichazo, een esoterische leraar uit Bolivia, gebruikte het enneagram vooral als psychologisch model. Inmiddels is het model verder bestudeerd en ontwikkeld door o.a. C. Naranjo, H. Palmer en W. J. van de Wetering. Inmiddels zijn er vele boeken verschenen over het enneagram en wordt het enneagram onderwezen aan diverse faculteiten psychologie in de V.S. 

Share Button