Tagarchief: Succes

Hoe creëer je meer succes?

Regelmatig krijg ik de vraag: Hoe word ik meer succesvol? Een interessante vraag. Want succes willen we allemaal. Naast het vergaren van tips en tricks om succes te boeken, kan het zinvol zijn te onderzoeken of er onbewuste patronen zijn die je ervan weerhouden succes te creëren.

Een mooi voorbeeld is Eva. Een actieve, spontane vouw van eind 30, samenwonend en een dochter op de basisschool. Zij is zelfstandig ondernemer en wil graag meer financieel succes behalen. Haar bedrijf loopt, haar ambities liggen echter hoger.

Tijdens de coachingsgesprekken bleek dat er onbewust sprake was van een grote blokkade die haar verdere succes tegenhield. Het bleek dat ze bang was haar relatie te verliezen als ze succesvol zou zijn. Dat ze niet meer bij elkaar zouden passen, omdat het verschil dan te groot zou kunnen worden.

In het verleden had ze dit al meermaals meegemaakt. Waarbij ze zich soms bevond in de rol van succesvol ondernemer en op een ander moment de partner had geholpen succesvol te zijn. Dit inzicht was voor haar een grote eye-opener.

Dit soort onbewuste patronen kunnen behoorlijk in de weg zitten. Je wilt natuurlijk niet het een inleveren voor het ander. Coaching kan dan helpen om hier inzicht in te krijgen. In te zien dat het allebei kan: Een vervullende relatie èn een succesvolle onderneming. Het kan elkaar zelfs versterken. Want als je lekker in je vel zit op alle fronten, gaat alles beter.

Ben jij benieuwd hoe je meer succes kunt bereiken? Neem dan contact met mij op.

Share Button