Tagarchief: karaktertypologie

De lagen van het enneagram

Wat maakt het enneagram nu zo bijzonder en wat kun je ermee?

Het enneagram kent vele lagen, waardoor het op veel gebieden inzichten kan geven. Je kunt ontdekken wie je bent en waar je talenten en uitdagingen liggen. Met deze inzichten kun je bewuster kiezen hoe je je talenten zo optimaal mogelijk kunt inzetten. Je ervaart nieuwe kanten van jezelf en nieuwe keuzemogelijkheden. 

Ook geeft het model inzicht in je ontwikkeling. Vanaf je geboorte ga je door allerlei fasen en in elke fase leer je nieuwe dingen. Deze leerervaringen neem je mee in je verdere leven. Inzicht in wat je hier hebt geleerd en welke overtuigingen je hebt aangenomen, geeft je de mogelijkheid om je kijk op deze ervaringen te transformeren en te kiezen voor een nieuwe overtuiging die je ondersteunt.

Daarnaast kun je het enneagram zien als een weergave van een proces. Een proces verloopt soepel als je elke fase goed doorloopt. Het enneagram geeft inzicht in de te nemen stappen.  Je behoudt het overzicht en bereikt je doel. Bij elke stap weet je wat de volgende stap zal zijn en waar en wanneer je invloed hebt op de voortgang van het proces.

Ieder mens heeft een levensdoel. Datgene waar je passie voor hebt en waar je uniek in bent en waar je jouw mooie talenten het allerliefst voor wilt inzetten. Ook dat kun je ontdekken via het enneagram.

Share Button