Tagarchief: doelen

Een goed begin van het nieuwe jaar

Heb jij dromen, wensen, goede voornemens, nieuwe ideeën of bijzondere plannen voor het nieuwe jaar?  Voor veel mensen is de periode rondom de jaarwisseling een goed moment om de balans op te maken. Wat heb je bereikt in het afgelopen jaar en welke doelen stel je je voor het komende jaar. Heb jij voor jezelf helder wat je graag wilt bereiken? Een nieuwe baan, een andere woning, een fijne relatie, stoppen met roken of een eigen bedrijf starten?

Als je weet wat je wilt, is het slechts een kwestie van doen. Helaas gaat er daarin toch wel eens iets mis. Want waarom staan sommige plannen elk jaar weer opnieuw op het lijstje? Of wordt het plan uiteindelijk maar terzijde geschoven?

Ieder proces kent verschillende fasen. De kunst is het proces door te zetten, ook als het moeilijk wordt, en de focus op je doel te blijven behouden. En dat je de feedback die je krijgt op de juiste waarde weet te schatten.

Het enneagram geeft op een mooie manier inzicht in de opeenvolgende fasen van een proces. Aan de hand van dit model kun je afleiden waar je je nu in het proces bevindt en wat je volgende te nemen stap is.

Ben je geïnteresseerd hoe het enneagram je kan helpen je plannen te realiseren, neem dan contact met mij op.

Share Button